Pozdravni govor

Poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji,

uvažavajući sadašnje epidemiološke mjere i preporuke, 3. znanstveni simpozij multidisciplinarnih timova za melanom će se održati u virtualnom obliku od 26. do 27. veljače 2021. godine te Vas pozivamo da nam se pridružite na on-line web platformu.

Ovogodišnji simpozij organiziraju Hrvatsko društvo za onkologiju i radioterapiju Hrvatskoga liječničkog zbora i Referentni centar za melanom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske u suradnji s Hrvatskim društvom za dermatološku onkologiju HLZ-a i Hrvatskim dermatovenerološkim društvom HLZ-a. Ovogodišnji simpozij se održava pod visokim pokroviteljstvom krovne institucije hrvatske znanosti i umjetnosti, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Na simpoziju ćemo razmijeniti stručna i znanstvena iskustva multidisciplinarnih timova za melanom RH kao i naših uglednih gostiju iz inozemstva, s posebnim osvrtom na skrb o bolesnicima s melanomom u vrijeme COVID-19 pandemije.

Iako u medicini sve više njegujemo personalizirani pristup pacijentu, ponosimo se našim timskim radom koji se pokazao jedini ispravan i koristan put za dobrobit naših pacijenata. Taj timski rad, osobito u ovim izazovnim vremenima, je jedina dugoročno održiva budućnost i to ne samo u medicini.

Međusobna kolegijalna suradnja medicinskih struka, znanosti i industrije koje svakodnevno rade na novim otkrićima te cjelokupne zajednice može donijeti novu kvalitetu liječenja i života.

Radujemo se što smo kao jedan veliki Tim u prilici utjecati na poboljšanje kvalitete skrbi naših bolesnika koja može biti primjer cjelokupnoj medicinskoj zajednici u Republici Hrvatskoj.

Na kraju, zahvalili bi se svim predavačima, stručnim društvima organizatorima simpozija, organizacijskom i znanstvenom odboru, našim partnerima iz industrije, našim partnerima u tehničkoj organizaciji iz tvrtke „Spektar putovanja“ kao i gđi Ani Dlaka, tajnici ovog simpozija.

S osobitim poštovanjem,

za Organizacijski odbor simpozija:

akademkinja Mirna Šitum
Voditeljica
Referentni centar za melanom Ministarstva zdravstva RH         
                                        

prof. dr. sc. Nikola Đaković
Predsjednik
Hrvatsko društvo za onkologiju i radioterapiju HLZ-a